Jak na střeva

V těle máme střevo tenké a tlusté. Každé má svoji funkci a patří pod jiný řídící orgán. V tenkém střevě se dokončuje trávení a odtud vstupují veškeré živiny do krve. Podlehá srdci a tedy emoci radosti. Tlusté střevo je orgánem odpadním, svou činnosti ohřívá krev jako boiler na vodu a vysušuje výkaly. Podlehá plicím a tím emoci smutku. Člověk, který se nedokáže zbavovat odpadních látek z těla, nedokáže vyhodit ani nepotřebné věci ze šatníku a z domu, ale ani se zbavit nepotřebných vzpomínek. Toto je velmi zjednodušeně popsáno. V každém případě jestliže chceme, aby nám fungoval organizmus bez potíží, musí být čistý odpadní kanál. Nevyloučená stolice může nalepená na stěně střeva vydržet i 15 let. Co se pak děje v organizmu, když tam máme zahnívající skládku, si dovede každý představit.

Na své vnitřní stěně má tenké střevo jemné řasinky, které mnohokrát zvětšují jeho povrch. Tlusté střevo tam má klky, jakési výstupky také za účelem zvětšení povrchu. Celulóza přijímaná v podobě ovoce a zeleniny působí na očistu tlustého střeva. Stejně tak třeba užívání Psilia. Klystýr nebo hydrocolon vyčistí také jenom tlusté střevo.

Lidový prostředek na očistu střeva jsem nenašla. Pouze cíleně a napořád upravit jídelníček, ze kterého se vyloučí hlavně bílá mouka, ale i cukr, maso a zvýší se příjem celulózy. Z dostupných preparátu na očistu jak střeva tenkého tak tlustého jsem našla ozkoušela:

Ozonové tablety OXY-OXC tablety, které obsahují peroxid křemíku a ozón. V žaludku se z obou sloučenin vytvoří peroxid vodíku, volný atom kyslíku a křemík. Peroxid vodíku uvolní usazeniny jak v tenkém střevě (hlavně lepek), tak v tlustém. Kyslík pak může přímo působit na patogenní miktoorganizmy ve střevě a snáz se dostává k buňkám, které okysličuje.

Dvojitá celulóza a antilipidový čaj je další kombinace preparátů, které čistí jak tenké, tak tlusté střevo. Dvojitá celulóza obsahuje celulózu rozpustnou a nerozpustnou. Rozpustná zateče mezi řasinky tenkého střeva, nerozpustná prochází mezi klky tlustého střeva. Obě působí jako kartáč, ale o různé tvrdosti. Antilipidový čaj je potřeba denně vypít 1 l. Je to směs zeleného čaje a čínských bylin, působí hlavně na hladinu krevních tuků, ale i na krevní tlak, pročišťuje kapiláry, ale hlavně detoxikuje.